dekoperenkoker

De koperen koker

Journalist Anne Vermaat draagt een verschrikkelijke herinnering met zich mee. En hij is niet de enige. Heel Rotterdam lijkt kort na de oorlog het bombardement van mei 1940 te hebben verdrongen. Maar onder de beschermlaag van de harde economische werkelijkheid broeit het. Tot er rellen uitbreken in de stad, Annes huwelijk op de klippen loopt en een jonge dichter zelfmoord pleegt. Dan gaat Anne op zoek.

De koperen koker is de eerste van twee romans over de naoorlogse geschiedenis van de stad Rotterdam en van de Rotterdammers zelf. Misschien zou het verhaal zich kunnen afspelen in iedere gebombardeerde stad. Misschien ook niet.

ISBN 978-90-72247-16-2;


antitheek

De Antitheek

Een achttienjarige Nederlandse jongen raakt verzeild in een warnet van persoonlijke en politieke relaties in een klein stadje op een visserseiland in het noorden van Noorwegen. Hij kent nauwelijks iemand, maar iedereen kent hem. Smoorverliefd en met een hoofd vol dromen ontdekt hij stap voor stap hoe het leven boven de poolcirkel in zijn werk gaat. Maar midden in de poolwinter, in het betoverende schijnsel van het noorderlicht, doet hij een verbijsterende ontdekking over zichzelf. Het verhaal speelt zich af tegen de achtergrond van de strijd van de Noren tegen de Europese Unie.

ISBN 90-6935-031-9;

Nieuw hoofdstuk bij De Antitheek

De roman De Antitheek is uitgebreid met een hoofdstuk dat er bij een eerdere redactie is uitgehaald, maar waarvan blijkt dat het voor een goed begrip van het boek niet kan worden gemist.

De tekst van dit extra hoofdstuk kunt u hier downloaden (pdf, 54 kb)